سایر محصولات

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی

لوازم آرایشی صورت

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی مقدّمه

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی ایران، سومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه است؛ بر اساس گزارشهای موجود، سالانه حدود یک میلیارد دلار فرآورده آرایشی و بهداشتی در کشور مصرف می شود که طبق آمار رسمی وزارت بهداشت حدود ۳۰ درصد آنها(و طبق بعضی آمارها تا ۵۰ درصد) تقلبی هستند.

 

توجه کنید

با این حال، بسیاری از زنان کشورمان بدون توجه به عواقب زیان آور استفاده از این لوازم(حتی مارک های معروف و دارای مجوز)، آرایش را نشانه اعتماد به نفس بالا می دانند و این در حالی است که بر خلاف این عقیده رایج، بسیاری از روانپزشکان معتقدند که علت استفاده زیاد از لوازم آرایش، مشکلات روانی و از جمله اعتماد به نفس پایین است. بیشترین اختلال شخصیتی که منجر به افراط در استفاده از لوازم آرایشی می شود؛ « اختلال شخصیت نمایشگر » است. در این بیماری، فرد مایل است خود را در زمینه قدرت، هوش و زیبایی، برتر از دیگران نشان دهد و از ظاهر جسمی خود برای جلب توجه سایرین استفاده کند.

نکته

گفتنی است که بر اساس آمارهای موجود، در کشورهای در حال توسعه، ۸۰ درصد بانوان از لوازم آرایشی استفاده می کنند در حالی که این میزان در کشورهای توسعه یافته به دلیل آگاهی از زیان های این لوازم، بسیار پایین تر از این حد است. در حال حاضر، افراط در استفاده از لوازم آرایشی، سلامت جامعه، خصوصاً زنان و دختران را به خطر انداخته، هر روز نیز بدون توجه به تبعات سوء آن، بر میزان تقاضای این لوازم افزوده می شود. طبق گزارش انجمن متخصّصین پوست ایران، بیشترین علت مراجعه به متخصّصین پوست در سال های اخیر به عوارض ناشی از آرایش برمی گردد. در این مقاله سعی شده ابتدا عوارض عمومی و کلی لوازم آرایشی(یعنی عوارضی که در استفاده از همه یا اکثر این لوازم دیده می شود) و سپس عوارض اختصاصی هر فرآورده آرایشی یا روش های زیبایی، به طور جداگانه بیان گردد.

اهمیت میکاپ برای بانوان


رای بسیاری از خانم ها میکاپ یا آرایش کردن کاری روزمره است. آیا این کار برای پوست بد است و عوارض لوازم آرایشی چیست؟
ه این سوال نمی توان پاسخ روشنی داد؛ چون نتیجه به فرد، نوع پوست و محصولاتی که استفاده کرده است بستگی دارد.
در این مقاله به تاثیرات و مضرات لوازم آرایشی و بهداشتی می پردازیم و در پایان 10 عوارض استفاده از لوازم آرایش را بررسی می کنیم.
با انتخاب های گسترده ای که در محصولات آرایشی وجود دارد بعضی ها حتی نمی دانند از کجا باید شروع کنند. ارگانیک؟ بدون بو؟ ضد حساسیت؟ ضد جوش؟ این کلمات به چه معنی هستند و کدام محصول بهتر است؟
اصطلاح میکاپ به طور کلی به معنای استفاده از مجموعه ای از لوازم آرایشی می باشد که برای زیبایی به کار می روند. سایر لوازم آرایشی هم هستند که شامل محصولاتی برای تمیز کردن، درمان و یا محافظت پوست استفاده می شوند.
این روزها محصولاتی از قبیل کرم های BB و یا CC را در بازار مشاهده می کنیم که ترکیبی از لوازم آرایشی برای پوشش پوست همراه با موادهایی در جهت حفاظت پوست در برابر خورشید و دیگر مزایایی از این دست می باشند.
افرادی که مشکلات پوستی دارند می توانند تعداد لوازم آرایش خود را کاهش دهند و این کار می تواند برای آنها مفید باشد.
اما ممکن است این روش برای برخی دیگر بسیار دشوار و سخت باشد.
لوازم آرایش چه کاری بر روی پوست انجام می دهند؟
در حالی که همیشه گفته می شود لوازم آرایش برای پوست بدون ضرر است اما باز هم برخی از خانم ها دچار مشکلاتی می شوند. بسیار مهم است که از لوازم آرایشی استفاده کنید که برای نوع پوست و وضعیت پوست شما مناسب باشد.

پوست به طور کلی به چهار گروه تقسیم می شود:

روغنی (چرب) – این گونه پوست ها بیش از حد چربی از منافذ ترشح می کنند. در کل دارای منافذی بزرگ هستند و برای جوش و آکنه هم مستعد می باشند.

  • حساس – این گونه پوست ها همیشه مستعد خارش و ایجاد لکه های قرمز می باشند.
  • خشک – این گونه پوست ها زبر، پوسته پوسته و مستعد خارش می باشند.
  • عادی / ترکیبی – این پوست ها ممکن است در منطقه T (پیشانی، بینی و چانه) چرب باشند اما در مناطق دیگر بدون مشکل هستند.

اگر چه ممکن است اکثر مردم پوست خود را بشناسند، اما هیچ گاه نمی توانند یک اختلال پوستی را شناسایی کنند. شرایطی مانند اگزما، درماتیت، پر خون شدن عروق خون و آسیب خورشید ممکن است موجب التهاب و اختلال در پوست شود.

التهاب باعث می شود که پوست دچار خارش، حساسیت، قرمزی و تجمع رگ ها شود. اما در اختلال پوست منافذ بزرگ شده و پوست حساس و خشک و قابل تحریک می شود. این علائم می توانند به علت واکنش به لوازم آرایشی باشد.

پوست های حساس و عوارض پدید آمده

مشکلات پوستی ناشی از لوازم آرایشی

آکنه میکاپ نوعی آکنه است که به واسطه استفاده از محصولات آرایشی خاصی ایجاد می شود.

لوازم آرایشی هم که این آکنه ها را به وجود می آورند ترکیبی با مواد ایجاد کننده کمدون (انسداد در منافذ) دارند.

نتیجه هم جوش های کوچک و ریز بر روی پوست است.

یک تصور غلط این است که اغلب فکر می کنند که لوازم آرایش منافذ پوست را می بندد، در حالی که نمی دانند این منافذ سلول هایی مرده هستند.

التهاب خفیف موجب بروز مسدود شدن بیشتر منافذ پوست می شود. البته این میزان هم بسته به نوع لوازم آرایش و پوست می تواند متفاوت باشد.

 

درماتیت دردناک هم بر اثر واکنش به لوازم آرایش به وجود می آید.

این مشکل برای هر فردی ممکن است پیش بیاید، اما افرادی که دارای پوست های حساسی هستند و از بیماری هایی مانند اگزما رنج می برند، بسیار مستعدتر می باشند.

 

درماتیت آلرژیک

هم زمانی اتفاق می افتد که یک فرد که حساسیتی به ماده ای دارد در تماس با پوست به راحتی دچار مشکل می شود.

گوش های قرمز خارش دار هم بعضب اوقات با تورم همراه می شوند و پس از 12 تا 48 ساعت در معرض آلودگی قرار گرفتن، خود را نمایان می کنند و با استفاده مداوم از لوازم آرایشی مربوطه هم می توانند این مشکل را مزمن کنند.

اما شناسایی موارد آلرژیک بسیار مشکل است، زیرا در برخی از موارد این محصولات در طی چندین ماه و سال استفاده حساسیت ایجاد می کنند.

خانمها محصولات متنوعی را بر روی پوست خود قرار می دهند که می تواند مشکلاتی جدی بوجود آورند

 

لوازم آرایشی خانگی

اگر پوست من به لوازم آرایشی واکنش نشان داد، چه باید بکنم؟

 دارای یک جوش جدید شده اید و پوست دچار سوزش شده است، اولین کاری که باید انجام دهید تشخیص دهید که دلیل این حساسیت چیست.

 به یکی از لوازم آرایشی خود شک کردید نباید از آن استفاده کنید. اگر به تمام لوازم ارایشی خود شک کردید، نباید از هیچ یک از آنها استفاده کنید.

باید سعی کنید روال روزانه را آسان تر کنید. باید محصولاتی انتخاب کنید که به طور خاص برای پوست های حساس تولید شده اند.

مشکل پوستی شما حل شد، می توانید لوازم آرایش خود را مجدد در زمان دیگری استفاده کنید تا مجرم را شناسایی کنید.

بهترین ایده این است که در ناحیه کوچکی مثل گردن و یا صورت برای 1 یا 2 هفته لوازم خود را امتحان کنید و پس از اطمینان از ضد آلرژیک بودن آنها برای خود در سراسر صورت از آنها بهره بگیرید.

10 عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی

در جهانی زندگی می کنیم که بسیاری از معیارهای خود را بر اساس پست های فیسبوک و عکس های اینستاگرام قرار داده ایم. در این صورت روز به روز انتظارات مداومی از خود داریم که هر روز زیباتر از دیروز باشیم.

اما این کار هم نوعی خودآزاری به شمار می رود، هم هزینه ای سنگین در بر دارد. استفاده هر روزه از لوازم آرایش می تواند عوارض جانبی مضری بر روی پوست و بدن داشته باشد.

سردرد

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-سردرد

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-سردرد

موادهای شیمیایی مانند دیازولیدییل اوره (Diazolidinyl urea) و هیدانتوین DMDM که هر دو تمایل دارند تا فرمالدئید آزاد کنند، عناصری رایج در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی هستند که به عنوان موادهای نگهدارنده و ضد میکروبی استفاده می شوند.

این موادهای شیمیایی می توانند سردرد، تحریک غشاء مخاطی و آسیب به چشم را در پی داشته باشند. اگر از سردرد رنج می برید و هر روز هم آرایش می کنید، آرایش کردن را متوقف کنید تا ببینید سردرد از بین می رود یا نه؟

لوازم آرایشی لب

مشکلات مو

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-مشکلات مو

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-مشکلات مو

با تغییراتی که در روند مُد داشته ایم، ریزش مو هم با آن همراه شده است. ژل مو، سرم مو، شامپو، سشوار و اسپری برای موها مضر می باشند و به آن صدمه می زنند.

استفاده گسترده از موادهای شیمیایی می تواند منجر به شوره سر، قرمزی پوست سر، نازک شدن مو و حتی از دست دادن مو شود.

استفاده طولانی مدت از رنگ مو هم می تواند منجر به تغییر رنگ اصلی مو شود.

 

آکنه

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-آکنه

آکنه نوعی عوارض آرایشی است که اکثر خانم ها آن را تجربه کرده اند. پوست بخشی از بدن است که بیشتر از همه دیده می شود. پوست همچنین نیاز به نفس کشیدن و رشد دارد.

زمانی که میکاپ می کنید پوست خود را با این مواد مسدود کرده اید.

برخی از محصولات آرایشی که در قالب مایعات و کرم عرضه می شوند منافذ پوست را کاملا می پوشانند.

این کار منجر به پدید آمدن جوش های سرسیاه می شود که به راحتی هم نمی توانید از شرشان راحت شوید و این جوشهای سر سیاه در انتها تبدیل به آکنه خواهند شد.

بنابراین حتما قبل از رفتن به تختخواب صورت خود را با پاک کننده های طبیعی تمیز کنید.

حساسیت پوستی

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-حساسیت-پوستی

مواد شیمیایی معروف Parabens که شامل اتیل پارابن، بوتیل پارابن و ایزوپروپیل پارابن می باشند، به عنوان مواد نگهدارنده برای جلوگیری از رشد باکتری در لوازم آرایشی استفاده می شوند.

پارابن ها می توانند واکنش های مختلف آلرژیک مانند سوزش پوست و ایجاد لک را به همراه داشته باشند.

یکی دیگر از آلرژن های رایج در لوازم آرایشی، سالیسیلات است که اگر دارای پوستی حساس باشید می تواند باعث جوش های دردناک و چرکین شود.

همیشه قبل از خرید محصولات آرایشی و بهداشتی برچسب مربوط به پارابن را مطالعه کنید.

عفونت چشم

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-عفونت چشم

خانم هایی که از میکاپ سنگین در کل صورت خود استفاده نمی کنند، بیشتر به سمت آرایش چشم می روند.

اما مهم است که به یاد داشته باشید که چشمان و پوست اطراف آنها حساس ترین ناحیه صورت هستند.

آرایش چشم می تواند به آن آسیب وارد کند. چون چشم از سمت گوشه ها تحریک می شود.

ریمل مژه و ابرو زمانی که بیش از حد استفاده شوند می توانند باعث رشد باکتری ها و پدید آمدن عفونت و تحریک شوند و هم از رشد مژه و ابرو جلوگیری کنند.

ناباروری

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-ناباروری

محصولات پوستی و دئودورانت ها به طور مستقیم از طریق پوست جذب می شوند. بنابراین احتمال دارد که مواد شیمیایی مورد استفاده در این محصولات نیز به بدن نفوذ کنند

مطالعات انجام شده بر روی موشها نشان داده است که بوتیل پارابن بر ترشح تستوسترون و عملکرد سیستم تولید مثل مردان تاثیر می گذارد.

اگر چه مصرف کنندگان لوازم آرایشی خانم ها هستند، اما این اثرات به راحتی توسط پوست به دیگران هم می تواند انتقال پیدا کنند.

پارابن ها به طور گسترده ای در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شوند و حتی ممکن است برخی از محصولات ارگانیک و طبیعی هم دارای برچسب پارابن باشند.

پیری زودرس

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-پیری زودرس

هنگامی که از محصولات پوستی در مدت زمان طولانی استفاده کنید، مواد شیمیایی به پوست شما آسیب می رسانند.

با گذشت زمان می توانید نشانه های پیری پوست چهره را به واسطه چروک های زودرس ببینید.

ممکن است آرایش کردن این چین و چروک ها را از بین ببرد اما در طولانی مدت عوارضی بدتر از چین و چروک هم پدید می آید.

 

لوازم آرایشی صورت

عدم تعادل هورمونها

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی- عدم تعادل هورمونها

استفاده طولانی مدت از لوازم آرایشی می تواند بر روی سیستم غدد داخلی تاثیر بگذارد و باعث اختلال عملکرد غده تیروئید هم شود.

تریکلوسان یک ترکیب شیمیایی است که معمولا در محصولات اسکرابی حذف آکنه و دئودورانت ها استفاده می شود تا از رشد میکروب ها جلوگیری کند.

اما با استفاده منظم از این ماده آن را جذب و در بدن انباشته می کنید و این ماده بر روی غده تیروئید اثر می گذارد و باعث عدم تعادل هورمون ها می شود.

سرطان

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-سرطان

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-سرطان

بسیاری از لوازم ارایشی و بهداشتی موجود در بازار حاوی موادهای شیمیایی سمی هستند که می توانند موجب سرطان شوند.

شرکت ها باید بر روی محصولات خود قبل از فروش آزمایش انجام دهند.

با این حال شرکت های لوازم آرایشی فقط باید ثابت کنند که نتایج استفاده فوری از این محصولات مضر نیستند.

پس در این شرایط تحقیقات قطعی در مورد اثرات دراز مدت موادهای تشکیل دهنده وجود ندارد.

از موادهای نشکیل دهنده ای که در فهرست زیر آورده ایم هرگز استفاده نکنید:

نگهدارنده های فرمالدئید و فرمالدئید آزاد (کواترنیم -15، اوره دی دیازیدیلینیل، اوره ایزادولیدیلین، هیدوتون DMDM و 2-بمو -2-نیترو پروپان -1،3 دیول)

پناستین

قطران ذغال سنگ (کل تار)

بنزن

روغن های معدنی

اکسید اتیلن

کروم

کادمیوم و ترکیبات آن

آرسنیک

کریستال سیلیس (یا کوارتز)

تغییر رنگ پوست

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-تغییر رنگ پوست

عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی-تغییر رنگ پوست

محصولات پوستی مانند کرم های ضد آفتاب، مرطوب کننده ها، تونرها و کرم ها عواملی هستند که پوست را سفید یا تیره می کنند.

محصولات آرایشی که از موادهای با کیفیت پایین استفاده کرده اند، می توانند رنگ پوست را تغییر دهند.

این اثر می تواند به صورت تکه های کوچک یا بزرگ و قرمزی همراه باشد.

با استفاده از لوازم آرایشی شیمیایی به طور مرتب می توانید اثراتی نامطلوب بر روی پوست خود ایجاد کنید و حتی منجر به آسیب دائمی شوید.

بهترین راه برای جلوگیری از این عوارض آرایشی، کاهش استفاده از لوازم آرایش و تغییر محصولات خود از شیمیایی به گیاهی است.

همیشه به یاد داشته باشید که قبل از خرید برچسب محصولات را با دقت بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *