سایر محصولات

لوازم آرایشی و بهداشتی

عوارض لوازم آرایشی کودک

عوارض لوازم آرایشی کودک  و دختربچه ها جدی تر از تصور شماست

استفاده از لوازم آرایش متاسفانه به غیر از اینکه در بین خانم ها رواج زیادی دارد امروزه در بین دختران کوچک نیز که به تقلید از مادران خود این کار را انجام می دهند، شایع می باشد. تمایل به آرایش کردن در کودکان، آن ها را به بلوغ زودرس می رساند و مشکلات روانی فراوانی را برای آن ها به وجود می آورد. در این بخش از نمناک شما را با آسیب های مختلف لوازم آرایشی برای دختران آشنا می کنیم، این عوارض عبارتند از:

میکاپ چهره کودکان

عوارض و مضرات آرایش برای دختربچه ها و کودکان

آرایش کردن در حال حاضر از محبوب ترین چیزها در میان خانم ها و دختر بچه ها است. دختران خردسال با الگو گرفتن و همانندسازی با مادر یا خواهر خود، از سه تا چهارسالگی در بازی های کودکانه با برداشتن لوازم آرایشی بزرگترها و آرایش کردن خود یا عروسکشان، شور و اشتیاق آرایش کردن را نشان می دهند.

بسیاری از والدین اجازه آرایش را به آن ها می دهند و یا بسیار دیده شده که در مهمانی ها و جشن های مختلف مادران به آرایش کودکشان می پردازند بدون اینکه بدانند این لوازم چه مضراتی برای آن ها در پی دارد و یا اینکه از عوارض روحی آن با خبر باشند. با ما همراه شوید تا مضرات آرایش برای دختر بچه ها را برایتان بازگو کنیم.

لوازم آرایشی کودک

آرایش برای کودکان به خصوص دختربچه ها چه مضراتی و عوارضی دارد؟

  آرایش کردن دختر بچه ها موجب بلوغ زودرس در آن ها می شود.

    بحران هویت یکی دیگر از عوارض روانی آرایش کردن دختر بچه ها است.

    بزرگ ترین ضرر استفاده از مواد آرایشی  بهداشتی، فرهنگ سازی غلط است.

    از عوارض آرایش دختر بچه ها از بین بردن اعتماد بنفس شان است زیرا وقتی آن ها به سنین بالاتر برسند دیگر نمی توانند در اجتماع بدون آرایش حضور یابند.

بلوغ زودرس کودکان

 استفاده بی رویه از لوازم آرایشی بهداشتی منافذ پوست را می بندد و سبب بروز جوش و آکنه می شود.

    استفاده از لوازم آرایشی سبب بروز کم خونی های شدید و نیازمند درمان در کودکان می شود زیرا این مواد حاوی فلزات سنگین هستند که به تدریج وارد بدن می شوند.

    کرم های آرایشی و کرم پودرها موجب حفاظت پوست از آفتاب نمی شوند پس به جای ضد آفتاب برای کودکان از آن ها استفاده نکنید.

    تشدید حملات آسم در کودکان مبتلا به تنگی نفس هم یکی دیگر از عوارض خطرناک استفاده از لوازم آرایش برای خردسالان است.

    عطرها و مواد معطر موجود در لوازم آرایش، شایع ترین علت آلرژی پوستی است که باعث بروز حساسیت به نور آفتاب، کهیر پوستی و ایجاد نوع خاصی از لک های پوستی می شود.

آلرژی لوازم آرایشی کودک  

رفتار مناسب والدین با کودکانی که از لوازم آرایش استفاده می کنند

نگرانی والدین در آرایش کردن کودک باید از زمانی آغاز شود که کودک یا نوجوان در آرایش خود افراط کرده و یا در موقعیت های زمانی و مکانی نامناسب این کار را انجام دهد پس بهتر است رفتار های زیر در مقابل کودکانی که تمایل به استفاده از مواد آرایشی دارند انجام گیرد.

رفتار صحیح با کودک

 برخی اوقات به کودک اجازه آرایش دهید زیرا اگر به کودک اجازه آرایش داده نشود، ممکن است برخی کودکان را لجباز کند، طوری که سرسختی از خود نشان دهند و اتفاقا میل به آرایش کردن در آنها بیشتر شود.

    در حضور کودکتان خودآرایی کمتری داشته باشید و برای او توضیح دهید که این کار مخصوص بزرگترهاست و برای سلامت شما مضر است.

    لوازم آرایشی کودکانه ای برای آنها بخرید که بیشتر جنبه سرگرمی داشته باشد.

    اگر کودکتان علاقه دارد از وسایل آرایشی استفاده کند، بهترین انتخاب کرم مرطوب کننده و ضدآفتاب است.

   به کودکتان بیاموزید به جای استفاده از کرم پودر از ضد آفتاب، مرطوب کننده هاو وازلین استفاده کند. بهترین کرم ضدآفتاب برای کودکان برای جلوگیری از نور خورشید و آفتاب سوختگی، ضدآفتاب های مینرال یا فیزیکال است که عاری از فیلترهای شیمیایی هستندSPF آنها نیز 30 تا 50 است.

عوارض عمومی لوازم آرایشی کودک

سرطان: با توجه به وجود بیش از ۸۰۰ ترکیب شیمیایی سمی در مواد آرایشی و عطرهای صنعتی، استفاده مداوم از لوازم آرایشی، موجب جذب سالانه ۲۵۰۰ گرم مواد شیمیایی به بدن می شود. گفتنی است اغلب زنان بیش از ۲۰ نوع مارک مختلف لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند که این موضوع موجب افزایش خطرات ناشی از مصرف این نوع مواد می گردد. تحقیقات نشان می دهد که مواد آرایشی می توانند به رشد سلول های سرطانی کمک فراوانی کنند.

ترکیبات شیمیایی استفاده شده در مواد آرایشی مانند مواد محافظی از جمله « پارابن ها » و « فتالات ها »، ارتباطی مستقیم با رشد تومورهای سرطانی به ویژه سرطان سینه دارند. پژوهش های اخیر «سازمان مبارزه با سرطان آمریکا» نشان می دهد که « پارابن ها » در ۲۰ نوع از نمونه های گرفته شده از سرطان های سینه کشف شده اند. زنانی که بیشتر از مواد آرایشی استفاده کرده اند؛ سرطان پیشرفته تر و طول عمر کمتری داشته اند. اگر چه سازندگان لوازم و مواد آرایشی سعی کرده اند تا استفاده از این ترکیب شیمیایی را در محصولاتی مانند شامپوها و ژل ها حذف کنند و یا تا حدّ زیادی پایین آورند؛ اما در استفاده کمتر از آنها در مواد دیگر آرایشی ناموفق بوده اند.

بنابراین، بانوان، باید حتی المقدور استفاده از مواد آرایشی را کاهش داده یا کاملاً از مصرف آنها بپرهیزند؛ چرا که استفاده از مواد شیمیایی آرایشی، انسان را به مرگ نزدیک تر می کند. جالب است که بدانید که در سالهای اخیر و با افزایش استفاده خانم ها از مواد آرایشی در ایران، آمار سرطان سینه نیز افزایش یافته است.

لوازم آرایشی کودک پیری زودرس 

پیری زودرس پوست: مواد آرایشی و بهداشتی، عموماً با ایجاد یک سد، مانع رسیدن اکسیژن کافی به پوست شده، پیری زودرس پوست به ویژه در دختران نوجوانی که از سنین پایین آرایش می کنند را سبب می شوند. این تاثیرات تدریجی با پیرشدگی پوست، بروز چروکیدگی در ناحیه پیشانی و چین خنده آغاز می شود؛ ولی متاسفانه بانوان برای پوشاندن این چین و چروک ها، از مواد آرایشی بیشتری استفاده می کنند که همین امر سبب ضربه و آسیب جدّی تری به پوست می شود.

حساسیت:

حساسیت، شایع ترین عارضه لوازم آرایشی به خصوص اجناس تقلبی است. احساس سوزش و سوزن سوزن شدن در محلی که ماده آرایشی استفاده شده، شایع ترین شکایت مصرف کنندگان است. سایر علایم عبارتند از: قرمزی، تورم، خارش و تاول های آبدار، کهیر، عفونت پوست، عفونت ریشه مو، تغییر رنگ پوست و آکنه.

لوازم آرایشی کودک وعوارض داخلی

جنون گاوی: برخی مواد آرایشی خارجی ممکن است دارای فرآورده های دامی و حاوی کولاژن و ژلاتین باشند که باعث سرایت عارضه جنون گاوی به مصرف کننده می شوند که احتمال بروز این مشکل در مورد لوازم آرایشی تقلبی زیادتر است.

صدمات کبدی: آفلاتوکسین B1 ، شایع ترین و یکی از قدیمی ترین مواد سرطان زا برای انسان است که توسط قارچ ها تولید می شود. مصرف محصولات آرایشی آلوده به این قارچ ها، می تواند منجر به صدمات کبدی حاد شود. میزان این ماده سمی در مواد آرایشی تقلبی، بالاتر از حدّ مجاز بوده، به راحتی از روی پوست، جذب بدن می گردد.

آکنه: استفاده از مواد روغنی تقلبی در لوازم آرایشی غیر استاندارد، باعث ایجاد جوش سرسیاه و آکنه در فرد مصرف کننده می گردد؛ اگر چه این امر در استفاده از لوازم آرایشی دارای مارک های معتبر نیز، غیر معمول نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *